25: hundpussar och nussekudden.

Jag tänkte att jag skulle ge er en ordentlig presentation på två hjärtan, byrackorna.

Lovis och Gizmo heter de.
Lovis är en Leonberger och mer en björn än en hund, smeknamn: Tjockis.
Det är en fantastisk och vacker varelse. Åtta år på ett ungefär men lika valpig i sinnet som en ettåring. När hon var en liten Lovis växte rumpan alltid först för att resten av hundkroppen sedan skulle växa ikapp. Ni kan ju tänka er hur det såg ut.
Detta är en sådan hund man inte kan få nog av. Och hon är så tålig och snäll; man kan dra i henne, brottas med henne, mysa med henne i knät, och använda hennes mage som kudde under en tupplur eller två. När hon vill gosa stryker hon sig mot ens ben som en katt ungefär, och lutar alla 55 kilon mot en. Det blir att hålla balansen för livet.
Hennes skatt är den röda nussekudden, den snuttar hon på och man ser verkligen i hennes ögon hur mycket hon tycker om den där skabbiga IKEAkudden. Ett tag var den förbjuden att ta in i huset eftersom den var så äcklig.
Bokstavsbarn är hon, det är utan tvekan. Har dock inte den blekaste om det beror på chokladen som hon tjuvade som valp eller att hon har växt upp i en sådan kaotisk familj som denna. Men hon är bra.

(detta låter kanske morbidt, men när hon försvinner ur detta jordeliv vill jag göra ett halsband av hennes hörntänder. Vill ha med henne för evigt, älskade björnhund.)




Den andra byrackan, Gizmo, härstammar från Irlands gator med namnet Gipsy. Och på grund av strykarhundarnas tuffa livsregler är hon obehagligt duktig på att knycka mat. Och såklart har hon stålmage också, kan äta ett helt tuggummipaket utan att må dåligt.
Men samtidigt som hon är en prakttjuv så är hon den gosigaste hund man kan träffa (även om det bara är ett skådespeleri för att komma närmre skatterna). Hon rullar runt på golvet, upp mot ens fötter, ligger där på rygg och tittar en rakt in i ens själ med sina mandelögon som inte går att motstå. Inte ens om man hade varit under pistolhot.
Och försiktigt försiktigt hoppar hon upp i ens knä och ger små blygsamma pussar på hakan.
Smeknamn: Tjockis, Sälkorv (lovar, hon ser precis ut som en säl om man drar bak öronen).



Kommentarer
Postat av: i don't care if it hurts.

guud vad söta

2011-05-30 @ 16:47:55
URL: http://ohnightdreamer.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0